Uroda Życia poleca: bruschetta z pomidorami, czosnkiem i bazylią

autor: , kategoria: przekąski na ciepło, jarskie i wegetariańskie , dodano: 2014-12-17
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Uroda Życia poleca: bruschetta z pomidorami, czosnkiem i bazylią
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Uroda Życia poleca: bruschetta z pomidorami, czosnkiem i bazylią

Składniki:

Przygotowanie:

1. Pomidory trzeba obrać ze skórki, dlatego najpierw sparz je wrzącą wodą, następnie przelej zimną - teraz powinno to być proste.

2. Pokrój je na drobną kostkę i wyłóż na sito, aby spłynął nadmiar soku.

3. Drobno posiekaj ząbki czosnku oraz bazylię.

4. Drobno pokrojone i odsączone pomidory przełóż do miseczki, dodaj czosnek, bazylię, ocet balsamiczny, oliwę, sól i pieprz do smaku. Delikatnie wymieszaj.

5. Można je podawać na grzankach lub świeżym pieczywie (np. w stylu włoskim), polane odrobiną oliwy z oliwek.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 5

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem