Spaghetti z sosem carbonara

autor: , kategoria: z wieprzowiny, makarony , dodano: 2014-12-17
  • Spaghetti z sosem carbonara

Składniki:

Przygotowanie:

Ugotuj Spaghetti Barilla w dużym garnku osolonej wody. W tym samym czasie pokrój boczek na cienkie paski i ułóż je na dużej patelni. Przysmaż boczek na lekki brąz bez dodawania oleju.
W międzyczasie ubij żółtka z ¾ ilości sera pecorino. Dodaj świeżo zmielonego, czarnego pieprzu.
Gdy makaron będzie al dente, odcedź go i włóż na patelnię z boczkiem. Zdejmij patelnię z ognia i dodaj ubite żółtka. Dodaj łyżkę wody z gotowania makaronu, by uzyskać kremowy efekt.
Mieszaj przez minutę. Posyp resztą sera pecorino i czarnym pieprzem. Podawaj gorące.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem