MURZYNEK Z KULKAMI SEROWO-KOKOSOWYMI

autor: , kategoria: ciasta z masą , dodano: 2015-01-24
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! MURZYNEK Z KULKAMI SEROWO-KOKOSOWYMI
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! MURZYNEK Z KULKAMI SEROWO-KOKOSOWYMI
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! MURZYNEK Z KULKAMI SEROWO-KOKOSOWYMI
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! MURZYNEK Z KULKAMI SEROWO-KOKOSOWYMI
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! MURZYNEK Z KULKAMI SEROWO-KOKOSOWYMI
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! MURZYNEK Z KULKAMI SEROWO-KOKOSOWYMI
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! MURZYNEK Z KULKAMI SEROWO-KOKOSOWYMI
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! MURZYNEK Z KULKAMI SEROWO-KOKOSOWYMI

Składniki:

Przygotowanie:

Ciasto
Masło, cukier, kakao oraz cukier waniliowy podlać pięcioma łyżkami wody i gotować 5 min. Po ostudzeniu dodać 4 żółtka i wymieszać na jednolitą masę. Odlać pół szklanki masy. Do reszty dodać mąkę, proszek dopieczenia i pianę z białek.

Masa serowa
Żółtka oraz cukier i cukier waniliowy zmiksować na puszystą masę. Twaróg zmielić dodać budyń, wiórki kokosowe oraz masę jajeczną dokładnie wymieszać wszystkie składniki. Z masy serowej formować kulki i układać na dnie formy, wysmarowanej masłem. Kulki zalać ciastem. Piec 50 minut w nagrzanym piekarniku w temperaturze 190 C. po upieczeniu polać polewą.

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 50 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 12

Komentarze

  • Bel e Muir, 2015-10-08 07:16:56
    Bel e Muir
    0
    Zrobiłam i wyszło przepyszne! Zaniosłam do pracy, znikło w trymiga.
    Nie wiedziałam, czy budyń dodać sypki, czy rozrobiony, dodałam sypki, a za to mniej sera, i smak kulek przypominał batonika bounty. Następnym razem dam więcej sera z płynnym budyniem i zobaczymy, czy smak będzie bardziej waniliowy niż kokosowy.
    W każdym razie, ciacho pycha.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe