Zapiekanka MEKSYKAŃSKA

autor: , kategoria: zapiekanki , dodano: 2009-12-21
  • Zapiekanka MEKSYKAŃSKA

Składniki:

Przygotowanie:

Makaron ugotować al dente, odcedzić.

Mięso podsmażyć na oleju, dodć Fix Knorr i 500ml wody, wymieszać, zagotować.

Do makaronu dodać podsmażone mięso, fasolę opłukaną, kukurydzę osączoną z zalewy, paprykę pokrojona w kostkę, - całość wymieszać i przełożyć do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego.

Polać śmietaną, posypać odrobiną kminku i startym serem.

Zapiekać 25 minut w temp. 180 stopni.

    Śr. ocena: 2.75 / recenzji: 2 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • magdaka13, 2010-03-01 12:29:55
    magdaka13
    2
    Przygotowywalam to wczoraj - przepis prosty, czytelny-zas zapiekanka niebo w gebie!
  • majczi112233, 2014-11-21 10:08:17
    majczi112233
    0
    robiłam kilka dni temu, zjadłam mala porcje z przymusu, bo było mi szkoda zmarnowanego czasu. nie smakowalo mi wcale, przypominalo mi to trochę breje. szkoda zmarnowanych skladnikow

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe