Grillowane tofu w pikantnym sosie

autor: , kategoria: przekąski na ciepło, jarskie i wegetariańskie , dodano: 2015-01-26
  • Mniam: 4
    Mniam zdjęcie! Grillowane tofu w pikantnym sosie
    Mniam: 4
    Mniam zdjęcie! Grillowane tofu w pikantnym sosie

Składniki:

Przygotowanie:

Pastę miso wymieszać z cukrem, olejem sezamowym, sokiem z cytryny, posiekaną papryczką chili, posiekanym czosnkiem, startym imbirem, a następnie dokładnie wymieszać.
Każdą kostkę tofu przeciąć na pół wzdłuż, a następnie usmażyć na patelni grillowej z obu stron.
Każdą porcję polać sosem, a następnie posypać posiekanym szczypiorkiem i sezamem.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • olusia_82, 2015-03-10 09:09:21
    olusia_82
    O taaaak, dzięki! Bo właśnie stwierdziłam wczoraj, że nie mam jakoś pomysłu na to tofu, które mam w lodówce
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe