Grillowane tofu w pikantnym sosie

autor: , kategoria: przekąski na ciepło, jarskie i wegetariańskie , dodano: 2015-01-26
  • Mniam: 4
    Mniam zdjęcie! Grillowane tofu w pikantnym sosie
    Mniam: 4
    Mniam zdjęcie! Grillowane tofu w pikantnym sosie

Składniki:

  • pasta miso [6 łyżek]
  • sok z cytryny [2 łyżki]
  • imbir [1 łyżka] (świeży)
  • czosnek [4 ząbki]
  • sezam ziarenka [2 łyżki] (czarny)
  • szczypior [1 pęczek]
  • cukier brązowy [2 łyżki]
  • tofu [2 kostki] (naturalne)
  • chili papryczka [1 szt.]

Przygotowanie:

Pastę miso wymieszać z cukrem, olejem sezamowym, sokiem z cytryny, posiekaną papryczką chili, posiekanym czosnkiem, startym imbirem, a następnie dokładnie wymieszać.
Każdą kostkę tofu przeciąć na pół wzdłuż, a następnie usmażyć na patelni grillowej z obu stron.
Każdą porcję polać sosem, a następnie posypać posiekanym szczypiorkiem i sezamem.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: sałatka z dyni

Komentarze

  • olusia_82, 2015-03-10 09:09:21
    olusia_82
    O taaaak, dzięki! Bo właśnie stwierdziłam wczoraj, że nie mam jakoś pomysłu na to tofu, które mam w lodówce
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką