Kurczak w pysznej panierce z frytkami

autor: , kategoria: przekąski na ciepło, z drobiu , dodano: 2015-02-02
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Kurczak w pysznej panierce z frytkami
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Kurczak w pysznej panierce z frytkami

Składniki:

Przygotowanie:

Mleko połącz z musztardą, solą i pieprzem. Tak przygotowaną marynatą polej kurczaka, a później opanieruj go w płatkach owsianych. Piekarnik rozgrzej do temperatury 200 st. C. Udka włóż do blaszki i smaż przez 40 minut. W wolnym czasie wymieszaj jogurt z musztardą, zieloną pietruszką lub tymiankiem, solą i pieprzem – posłuży on jako sos.
Gotowego kurczaka podawaj z chrupiącymi frytkami belgijskimi i sosem jogurtowym. Talerz udekoruj świeżymi liśćmi zielonej sałaty.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 75 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe