Rejestracja
Płeć: *

Administratorem danych osobowych jest Edipresse Polska SA z siedzibą przy ul. Wiejskiej 19 w Warszawie. Dane będą przetwarzane w celu świadczenia usług za pomocą portalu oraz w celach marketingowych zgodnie z zakresem udzielonych powyżej zgód.

Osoba podająca dane ma prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. Podanie danych osobowych oraz wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne. Dane mogą być udostępnione innym podmiotom z grupy kapitałowej Edipresse Polska SA.

Rejestracja. Proszę czekać
Nie możesz się zalogować? Przypomnij hasło
Masz już konto? Zaloguj się!
Odzyskiwanie utraconego hasła
Odzyskiwanie utraconego hasła. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Masz już konto? Zaloguj się!

Gruszki w czekoladzie

autor: , kategoria: inne desery , dodano: 2009-10-29
  • Gruszki w czekoladzie

Składniki:

Przygotowanie:

Gruszki dojrzałe, lecz twarde umyć, bardzo cienko obrać, pozostawić szypułki. Skrajać resztę kwiatową tak, aby można było ustawić owoce. Obgotować gruszki w małej ilości osłodzonej wody. Zmiękczone, lecz nierozgotowane ustawić na talerzykach. W naczyniu rozgrzać czekoladę z dodatkiem mleka lub śmietanki i oblać owoce wcześniej schłodzone w lodówce.

    Śr. ocena: 3.80 / recenzji: 5 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 25 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 5

Komentarze

  • vril, 2009-12-14 22:34:52
    vril
    3
    Znow zmodyfikuje Do gotujacych sie gruszek polecam dodac przekrojona laske wanilii, a do czekolady szczypte galki muszkatalowej i cynamonu. Czekolade rozpuscic nad para, nie na ogniu!
  • Wenila, 2010-01-05 22:15:22
    Wenila
    1
    super deser, dodałabym jeszcze do koloru kilka malin co by poprawić walory "wzrokowe". Niemniej jednak przepis wart polecenia
  • ciacholek, 2010-01-06 15:47:44
    ciacholek
    1
    Pyszne, ale kaloryczne ;D
  • ewelline, 2010-01-10 00:36:40
    ewelline
    ja nie przepadam
    Komentarz
  • marissima, 2010-06-23 10:48:19
    marissima
    2
    gruszki pycha
    dodałabym lodowego kleksa
  • marissima, 2010-06-23 11:00:54
    marissima
    a czekoladę na likierze
    Komentarz
  • Sensuel, 2010-10-24 20:17:43
    Sensuel
    2
    Zrobiłam....szkoda,że nie ma umieszczonych dość ważnych informacji o czasie gotowania.
    Ja gotowałam gruszki 20 min i wydawały się miękkie,a były niestety twarde :/.
    Woda chyba powinna być bardzo słodka,albo gruszki mega słodkie bo te 2 łyżki cukru na.....ile wody ??
    Gdyby nie ta czekolada to w ogóle nie dałoby się zjeść tego :/.
    Daję 2*,bo mi nie smakowało.Chociaż bardzo lubię gruszki i czekoladę.No i za mało jasny przepis w kwesti czasu.Ale to może ja jestem tylko taka mało bystra,że nie skumałam.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 2
    Naleśniki z kurczakiem typu gyros
  • Mniam: 2
    Omlet graham z papryką i pieczarkami
  • Mniam: 2
    PLACUSZKI bezglutenowe, wegańskie, roślinne, paleo
  • Mniam: 32
    Cukinia faszerowana mięsem mielonym