Kiszonki schabowe z duszonymi pieczarkami i masłem

autor: , kategoria: z wieprzowiny , dodano: 2015-02-12
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Kiszonki schabowe z duszonymi pieczarkami i masłem
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Kiszonki schabowe z duszonymi pieczarkami i masłem

Składniki:

Przygotowanie:

1. Schab roztłuc na duże cienkie kotlety. Przyprawić solą, pieprzem, papryką.
2. Cebulę obrać, drobno pokroić w kostkę i podsmażyć.
3. Pieczarki umyć i pokroić na grubsze półplasterki. Dodać do cebuli. Delikatnie doprawić solą i pieprzem. Poddusić.
4. Na roztłuczone kotlety nałożyć sporą porcję pieczarek, po łyżeczce masła (dzięki temu mięso nie będzie suche) i zawinąć w kieszonki (można spiąć wykałaczkami).
5. Przygotowane mięso obtoczyć w jajkach i bułce tartej.
6. Smażyć na bardzo małym ogniu w dość dużej ilości tłuszczu.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 40 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 5

Komentarze

  • namiastka, 2015-05-26 09:32:04
    namiastka
    _dodi_ - wprawdzie "kiszonki schabowe" brzmią bardzo interesująco, jednak mniej hardcorowe by były "kiEszonki" zmień nazwę
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem