Kawa mrożona z owocami i syropem klonowym.

autor: , kategoria: inne desery, napoje bezalkoholowe , dodano: 2015-02-15
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Kawa mrożona z owocami i syropem klonowym.
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Kawa mrożona z owocami i syropem klonowym.

Składniki:

Przygotowanie:

Do ozdobnych szklanek wsypujemy po 3 łyżeczki dowolnie wybranej kawy rozpuszczalnej i po 1 łyżeczce cukru trzcinowego.

Całość zalewamy gorącą wodą (w temperaturze około 75 stopni - najlepiej odczekać kilka minut po zagotowaniu się wody). Dodajemy mleko w dowolnie preferowanej ilości.

Kawę chłodzimy około dwie godziny w lodówce, dodajemy kostki lodu.

Do zimnej kawy dodajemy bitą śmietanę i polewamy ją syropem klonowym (część zostanie na śmietanie, część ścieknie na dno szklanki).
Dodajemy owoce jednocześnie dekorując kawę.

Idealny, prosty deser na romantyczną kolację, u mnie pojawił się w walentynki :) Polecam!

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 5 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem