Uroda Życia poleca: kasza jaglana z cieciorką, pieczonymi burakami i fasolką szparagową

autor: , kategoria: jarskie i wegetariańskie, dania z kaszy , dodano: 2015-03-10
  • Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Uroda Życia poleca: kasza jaglana z cieciorką, pieczonymi burakami i fasolką szparagową
    Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Uroda Życia poleca: kasza jaglana z cieciorką, pieczonymi burakami i fasolką szparagową

Składniki:

Przygotowanie:

1. Kaszę jaglaną upraż na dnie garnka.
2. Dodaj klarowane masło, kurkumę, sól, wymieszaj i ostrożnie zalej wrzącą wodą (będzie mocno parowało).
3. Jeśli chcesz, by kasza była sypka, gotuj ją pod przykryciem na minimalnym ogniu przez 30 min.
4. Po ugotowaniu garnek z kaszą owiń kocem, to świetna ochrona termiczna. Taka kasza jest ciepła przez cały dzień.
5. Na talerzach ułóż kaszę jaglaną, cieciorkę, pieczone buraki i fasolkę szparagową. Całość polej winegretem z czosnkiem. Możesz również dodać pesto z natki pietruszki.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 40 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 3

Komentarze

  • Grazynka36, 2016-04-20 14:23:00
    Grazynka36
    Fantastyczny przepis! Zamierzam wkrótce go wypróbować Ostatnio czytałam sporo o właściwościach zdrowotnych kaszy.
    Nigdy nie przypuszczałabym, że w tych małych ziarenkach drzemie taka siła! Zainteresowanych odsyłam do tej strony: https://www.winiary.pl/smakasze/
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem