Uroda Życia poleca: quinoa, czerwona fasola, pesto z natki pietruszki i pieczone warzywa

autor: , kategoria: jarskie i wegetariańskie, dania z kaszy , dodano: 2015-03-10
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Uroda Życia poleca: quinoa, czerwona fasola, pesto z natki pietruszki  i pieczone warzywa
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Uroda Życia poleca: quinoa, czerwona fasola, pesto z natki pietruszki  i pieczone warzywa

Składniki:

Przygotowanie:

1. Ugotuj quinoa – zalej ziarenka wrzącą wodą, dodaj sól, listki laurowe i gotuj pod przykryciem na bardzo wolnym ogniu przez 15 min. Po upływie tego czasu quinoa powinna wchłonąć całą wodę (nie trzeba jej odcedzać), stać się miękka, ale jednocześnie sypka.
2. Podczas gotowania quinoa przygotuj pesto z natki pietruszki: wszystkie składniki zmiksuj ze sobą w blenderze.
3. Następnie wszystkie składniki potrawy ułóż w miseczkach lub na talerzach.
4. Dopraw solą, pieprzem, cytryną lub oliwą, jeśli uważasz to za stosowne.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 3

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe