Chrupki z białej czekolady

autor: , kategoria: inne desery , dodano: 2015-03-20
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Chrupki z białej czekolady
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Chrupki z białej czekolady

Składniki:

Przygotowanie:

1) rozgrzej piec do 190 C
2) ułóż czekoladę na blaszce wyłożonej pergaminem* i wstaw do pieca na 2-3 minuty
3) wyjmij blaszkę z pieca i wymieszaj rozpuszczoną czekoladę
4) powtarzaj powyższe czynności, aż masa zacznie robić się grudkowata i wyraźnie mniej wilgotna. Nie dopuść jednak, by się za bardzo zrumieniła
5) w momencie, gdy nie będzie już mokrej masy, tylko same grudki – chrupki są gotowe :)
Smacznego! :)

*najwygodniej jest „przypiąć” pergamin w okrągłej formie od zewnątrz – wtedy nie będzie się przesuwał przy mieszaniu :)

**jak dotąd najlepsze chrupki wyszły mi z białej czekolady w fioletowym opakowaniu ;)

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Komentarze

  • GangstaBaby, 2015-09-11 14:15:09
    GangstaBaby
    Czy ta czekolade wsadzic do pieca w kawalkach,czy w calosci?
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe