Zupa pomidorowa z łososiem i ryżem

autor: , kategoria: zupy , dodano: 2015-04-08
  • Zupa pomidorowa z łososiem i ryżem

Składniki:

  • woda [1.5 l]
  • Pomidory w puszce krojone [1 szt.]
  • przecier pomidorowy [0.5 szt.]
  • kostka rosołowa [0.5 szt.]
  • mrożonka - mieszanka warzywna [0.25 kg]
  • ryż [10 łyżek]
  • łosoś w puszce [1 szt.]
  • czosnek granulowany
  • pieprz
  • sól
  • jogurt naturalny [1 szt.]

Przygotowanie:

Wodę wlewamy do garczka, wrzucamy do niej mrozonkę warzywną (ja zawsze używam warzyw na patelnię- chińska mieszanka) i dorzucamy pół kostki warzywnej. Gdy woda się zagotuje wrzucamy 10 łyżek wypłukango ryżu. Gotujemy aż ryż będzie miękki. Wrzucamy pomidory krojone oraz wlewamy pół kartonu przecieru. Oczywiście przecieru wlewamy wg upodobania- jeżeli wolimy mocniejszy smak to więcej. Gotujemy. Dodajemy 2 łyżki jogurtu naturalnego i znów zagotowujemy. Do smaku doprawiamy czosnkiem, pieprzem i solą. Na koniec wrzucamy łososia z puszki w wodzie. Raz jeszcze do zagotowania i gotowe:)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: zupa z bobu

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką