Czatni z sezamowym łososiem i ostrym sosem

autor: , kategoria: ryby , dodano: 2015-04-24
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Czatni z sezamowym łososiem i ostrym sosem
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Czatni z sezamowym łososiem i ostrym sosem

Składniki:

  • ziarna sezamu [100 g]
  • łosoś [4 szt.] (filet)
  • cebula dymka [4 szt.] (pokrojona w słupki)
  • wasabi [1 łyżka] (pasta)
  • pietruszka [1 łyżka] (posiekana)
  • sos sojowy [12 łyżek]

Przygotowanie:

Nagrzać piekarnik do 180C. Aby przygotować sos, należy zmieszać wszystkie składniki w misce. Każdy filet ułożyć osobno na przygotowanej wcześniej folii aluminiowej. Folię zagiąć w taki sposób, aby utworzyła ścianki dookoła filetu. Rozprowadzić sos po filetach i rozrzucić kawałki cebuli dymki. Każdą porcję polać 3 łyżkami sosu sojowego i upewnić się, że ścianki szczelnie otaczają filet. Przed włożeniem do piekarnika złożyć folię i stworzyć zamkniętą kieszonkę. Piec przez 12 do 15 minut. Ostrożnie otworzyć kieszonki, pozwolić żeby wnętrze swobodnie odparowało. Podawać ze wszystkimi pieczonymi składnikami z kieszonki.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 60 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: śledzie ze śliwką w śmietanie

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem