Omlet z tabasco na ostro

autor: , kategoria: omlety , dodano: 2015-04-27
  • Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Omlet z tabasco na ostro
    Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Omlet z tabasco na ostro

Składniki:

Przygotowanie:

Pomidorki podpiec przez kilka minut w mocno nagrzanym piekarniku.

Na patelni rozgrzać masło. Na nim przesmażyć pokrojoną w paski paprykę i pieczarki pokrojone w cząstki. Zdjąć je na chwilę z patelni.

Jajka rozbić widelcem na puszystą masę (omlet będzie pulchniejszy im więcej powietrza „wtłoczymy” ubijając jajka). Masę jajeczną przyprawić solą, pieprzem i kilkoma kroplami sosu tabasco.

Ponownie na patelni rozgrzać trochę masła. Wrzucić na nie pokrojony w cienkie plasterki czosnek. Wlać masę jajeczną, a jak się zacznie delikatnie ścinać rozłożyć na omlecie upieczone pomidorki, paprykę i pieczarki. Posypać obficie posiekaną natką pietruszki.

Aby ściął się także wierzch omletu można spróbować przewrócić lub wstawić do piekarnika z włączoną opcją górnego grzania.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 40 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem