Gazpacho z grzankami

autor: , kategoria: przekąski na zimno , dodano: 2015-05-14
  • Gazpacho z grzankami

Składniki:

  • Pomigory [1 kg]
  • cebula [1 szt.]
  • czosnek [2 ząbki]
  • ogórek [2 szt.]
  • papryka czerwona [1 szt.]
  • oliwa [4 łyżki]
  • sok z cytryny [1 łyżka]
  • sól
  • pieprz
  • bazylia świeża (kilka listków)
  • bagietka

Przygotowanie:

*Pomidory sparz i obierz. Pokrój usuń nasiona (zbierz spływajacy sok)
* ogurek cebule i czosnek pokrój wrzuć do pojemnika blendera dodaj pomidory 3 łyzki oliwy i sok z cytryny. Zmiksuj , dopraw sola i pieprzem wstaw na 2 godziny d lodówki.
*Bagietką pokrój na kromki skrop reszta oliwy ułuż na blasze i wstaw do pierarnika nagrzanego do 190 stopmi na kilka minut.
* zupa podaj zchłodzona z dodatkiem pokrojonej bazyli i grzankami

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 25 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: parówki w cieście naleśnikowym z warzywami

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem