Pyszne podwójnie czekoladowe babeczki

autor: , kategoria: babeczki i muffiny , dodano: 2015-05-16
  • Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Pyszne podwójnie czekoladowe babeczki
    Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Pyszne podwójnie czekoladowe babeczki

Składniki:

Przygotowanie:

Białka oddzielić od żółtek, białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, pojedynczo dodać żółtka, ubijać, dodać cukier, ubijać jeszcze przez około 3 minuty, dolać olej i miksować kolejne 2-3 minuty.

Do masy wlać roztopioną i przestudzoną czekoladę, delikatnie wymieszać, dodać przesianą mąkę i kakao miksować na puszystą masę. Gotowe przelać do formy wyłożonej papilotkami.

Piec w temp. 180'C przez ok 20-30 min (do tzw. suchego patyczka).

Gotowe posypać cukrem pudrem.
Do ciasta można wrzucić posiekaną czekoladę karmelową Wedla.

Smacznego! :)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 40 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 16

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem