Cranberry Noël

autor: , kategoria: ciasteczka , dodano: 2015-05-29
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Cranberry Noël
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Cranberry Noël

Składniki:

Przygotowanie:

1. Masło zmiksować z cukrem. Dodać mleko, wanilię, sól i stopniowo wsypywać mąkę, dobrze zmiksować. Dodać żurawinę i orzechy, zmiksować krótko.
2. Z ciasta uformować dwa wałki o długości ok. 30 cm. Posmarować każdy wałek wodą (lub mlekiem) . Ciasto położyć na kawałku folii spożywczej i szczelnie je owinąć. 3. Chłodzić w lodówce minimum 2 godziny, można też zostawić ciasto do następnego dnia.
4. Piekarnik nagrzać do 180 stopni, blachy wyłożyć papierem do pieczenia.
5. Ostrym ząbkowanym nożem kroić plasterki ciasta o grubości ok. 4 mm, kłaść na papierze
do pieczenia i piec ok. 12-15 minut lub aż brzegi zaczną się rumienić.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 30

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe