Najprostszy piernik

autor: , kategoria: ciasta ucierane , dodano: 2015-06-09
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Najprostszy piernik
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Najprostszy piernik

Składniki:

Przygotowanie:

Sposób przygotowania (zgodnie z opisem na opakowaniu):
Zawartość opakowania wymieszać z wodą w ilości 1,5 szkl. (380ml)
Dodać 170 ml oleju (3/4 szklanki) i ponownie dokładnie wymieszać.
Ciasto wyłożyć do formy uprzednio wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tarą, odstawić na około 15 minut.
Wstawić do nagrzanego piekarnika (180 stopni C) i piec około 45-60 minut.
Przygotować krem jak do karpatki:
mleko zagotować, dodać do mleka zrodrobnione budynie i cukier, wymieszać, zagotować. Ostudzić. Do ostudzonego budyniu dodać pół kostki margaryny.
Upieczone ciasto przekroić na 3 części. Pierwszą część ciasta posmarować dżemem, na drugi blat wyłożyć warstwę kremu budyniowego (taki jak do karpatki) Wierzch ciasta można udekorować roztopioną czekoladą mleczną z odrobiną kakao albo zwykłą polewą.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 60 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 10

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem