Idealna pasta jajeczna

autor: , kategoria: pasty , dodano: 2015-06-16
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Idealna pasta jajeczna
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Idealna pasta jajeczna

Składniki:

  • jajka [5 szt.] (duże)
  • ser żółty [150 g] (cheddar, gouda, edam itp)
  • cebula biała [1 szt.] (mała)
  • szczypior [1 pęczek] (maly lub połowa)
  • rzeżucha [1 pęczek]
  • sok z cytryny [1 łyżka] (lub ocet winny, jabłkowy)
  • majonez [1 łyżka] (dobrej jakości)
  • musztarda [2 łyżeczki] (sarepska, stolowa, ew. ostrzejsza dijon)
  • masło śmietankowe [1 łyżka] (najlepiej niesolone)
  • pieprz
  • sól
  • pieprz biały
  • gałka muszkatołowa

Przygotowanie:

Zainspirowana klasycznymi kanapkami take away, pyszna.
Cebulę siekamy, solimy, skrapiamy cytryną lub octem. Jajka gotujemy na twardo, wystudzone siekamy drobno, osobno bialko i żółtka. Szczypior kroimy drobno, ser ścieramy na tarce o grubych oczkach, wszystko ucieramy z masłem, majonezem, musztardą i przyprawami. Dodajemy rzeżuchę w całości, mieszamy. Odstawiamy do przegryzienia do lodówki.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

makijaż kreska

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem