Pikantna zupa

autor: , kategoria: zupy , dodano: 2009-12-21
  • Pikantna zupa

Składniki:

  • pomidory [1 op.] (duża puszka)
  • papryka [1 szt.] (czerwona)
  • cebula [3 szt.] (dymka)
  • cebula [2 szt.]
  • sos sojowy (do smaku)
  • curry
  • bulion [3 szklanki]
  • pierś kurczaka
  • olej [2 łyżki]
  • marchew [250 g]
  • keczup (do smaku)
  • chili (przyprawa)

Przygotowanie:

Cebulę posiekać, podsmażyć na 2 łyżkach oleju. Zalać bulionem. Dodać pokrojoną marchewkę. Gotować 25 minut. Paprykę pokroic w paski w trakcie gotowania dodać z pomidorami do zupy.Doprawić ketchupem,solą pieprzem,curry,chilli,sosem sojowym.Mięsko pokroić w drobne kawałki.Podsmażyć.Dymkę obrać pokroić , wrzucic z mięsem do zupy.Gotowac 5 minut

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 35 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: zupa brokułowa

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką
  • Mniam: 2
     Krokiety z rożków waflowych (nadziewane mięsem i pieczarkami)
  • Mniam: 3
    Racuchy na jogurcie:hit ekspresowej kuchnii
  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)