Klopsiki w sosie grzybowo-pieczarkowym

autor: , kategoria: z wieprzowiny, kuchnia polska , dodano: 2015-06-18
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Klopsiki w sosie grzybowo-pieczarkowym
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Klopsiki w sosie grzybowo-pieczarkowym

Składniki:

Przygotowanie:

Mięso mielone łączę z jajkiem, solą morską i pieprzem. Dokładnie mieszam. Formuję małe klopsiki które wrzucam na gotujący się rosół. Po zagotowaniu skręcam ogień na mały, ściągam szumy. Gotuję ok. 10 min.

Na patelni rozgrzewam odrobinę oleju i podsmażam pokrojoną drobno cebulkę. Dodaję pokrojone pieczarki i podsmażam aż zmiękną. Doprawiam solą i pieprzem, dodaję grzyby i duszę jeszcze chwilę aż zmiękną. Całość dodaję do mięsa, zagotowuję i gotuję na małym ogniu jeszcze 10min. Dodaję śmietanki, jeżeli jest taka potrzeba można zagęścić mąką.

Najlepiej smakuje podane z makaronem:)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 40 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem