Kurczak orientalny

autor: , kategoria: z drobiu, dania z ryżu , dodano: 2015-06-21
  • Kurczak orientalny

Składniki:

  • ryż [2 szt.]
  • Sos Arabski Łowicz [1 op.]
  • pierś kurczaka [1 szt.]
  • oliwa z oliwek [1 łyżka]

Przygotowanie:

Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu. Pierś z kurczaka pokroić w paski, a następnie zamarynować przyprawami dodanymi do orientalnego Sosu Arabskiego Łowicz. Mięso smażymy na 1 łyżce oliwy z oliwek. Do usmażonego mięsa wlewamy zawartość słoika - sos.
Ryż wykładamy na talerz i obok nakładamy sos.
Smacznego!

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: tarta z kurczakiem i warzywami

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem