Warning: array_column() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/www.wizaz.pl/public/kulinaria/przepis.php on line 33

Warning: implode(): Invalid arguments passed in /var/www/www.wizaz.pl/public/kulinaria/przepis.php on line 33
Panna cotta z musem truskawkowym - przepis - Kulinaria Wizaz.pl

Panna cotta z musem truskawkowym

autor: , kategoria: , dodano: 2015-06-23
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Panna cotta z musem truskawkowym
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Panna cotta z musem truskawkowym

Składniki:

Przygotowanie:

Przyrządzić panna cottę:
Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości wody (gorącej).
Mleko zagotować rozpuścić w nim cukiey, dodać żelatynę i zmiksować ze śmietanką.
Panna cottę przelać do naczynek i schłodzić w lodówce.
(Aby otrzymać efekt skosu - masę najpierw trzeba schłodzić, ay lekko stężała. Naczynka/szklaneczki ustawić w większym naczyniu opierając je brzeg i powoli napełnić deserem.)
Przygotować mus:
Galaretkę rozmieszać w 250 ml gorącej i ostudzić.
Truskawki pokroić na ćwiartki, posypać cukrem i odstawić na 15 minut (powinny puscić sok.
Po tym czasie owoce zalać galaretką i zmiksować blenderem (niekoniecznie na gładką masę).
Mus przelać do szklaneczek z zastygniętą panna cottą i ponownie schłodzić w lodówce.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 80 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 5

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe