Domowa nutella

autor: , kategoria: kremy i musy , dodano: 2015-06-23
  • Domowa nutella

Składniki:

  • orzechy włoskie [200 g]
  • miód [3 łyżki]
  • kakao [4 łyżki]
  • mleko [1 szklanka] (niepełna)

Przygotowanie:

Przepis pochodzi zze strony zwegowani.pl

Pieczemy orzechy na blasze około 10 minut (200 stopni), usuwamy tę czarna skórkę. Ja wrzuciłam do zamykanego pojemnika i nim potrząsałam.


Mielimy orzechy na gładką papkę. Można dodać mleka troszkę jak blender nie wyrabia. Potem dodajemy składniki, w słoik i do lodówki (tam stężeje, na początku może być troszkę płynne)

Jest to zdrowsza alternatywa niż kupna alternatywanm, ale nadal nie polecam jedzenie jej łyżką :)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Polecany film:

Kulinarny express - Nutella z awokado bez cukru

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką