Warning: array_column() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/www.wizaz.pl/public/kulinaria/przepis.php on line 33

Warning: implode(): Invalid arguments passed in /var/www/www.wizaz.pl/public/kulinaria/przepis.php on line 33
Kanapeczki imprezowe - przepis - Kulinaria Wizaz.pl

Kanapeczki imprezowe

autor: , kategoria: , dodano: 2015-06-23
  • Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Kanapeczki imprezowe
    Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Kanapeczki imprezowe

Składniki:

  • bagietka [1 szt.] (albo 2 półbagietki)
  • serek homogenizowany [250 g] (naturalny)
  • mleko [50 ml]
  • żelatyna w proszku [2 łyżeczki] (płaskie)
  • groszek konserwowy [3 łyżki]
  • kukurydza konserwowa [2 łyżki]
  • szynka konserwowa [2 łyżki] (pokrojona w kosteczkę)
  • papryka marynowana czerwona [2 łyżki] (pokrojona w kosteczkę)
  • natka pietruszki [1 łyżka] (posiekana)
  • sól, pieprz, papryka mielona [1 szt.] (do smaku)

Przygotowanie:

Z bagietki, najlepiej wczorajszej, odrój końce, pokrój całość na 3-4 krótsze części. Pomagając sobie nożem długim nożem wykrój miąższ ze środka zostawiając prawie samą skórkę dookoła.

Żelatynę namocz w zimnym mleku. Gdy napęcznieje podgrzej aż się rozpuści. Do miski przełóż serek, groszek, kukurydzę, paprykę, szynkę i zieleninę. Masę wymieszaj dokładnie i dopraw do smaku. Na koniec wlej przestudzoną żelatynę i wymieszaj ponownie. Kiedy masa zacznie gęstnieć napełnij nią wydrążone bułki upychając nadzienie łyżeczką z obu stron.

Nafaszerowane bułki zawiń, każdą osobno, w kawałki folii i odłóż do lodówki na 2-3 godziny. Schłodzone pokrój bardzo ostrym nożem na plastry i ułóż na talerzu.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 60 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 5

Polecany film:

Sylwestrowe kanapeczki z musem z awokado FB

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem