Warning: array_column() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/www.wizaz.pl/public/kulinaria/przepis.php on line 33

Warning: implode(): Invalid arguments passed in /var/www/www.wizaz.pl/public/kulinaria/przepis.php on line 33
Faszerowana papryka pod serowo-ziołową kołderką - przepis - Kulinaria Wizaz.pl

Faszerowana papryka pod serowo-ziołową kołderką

autor: , kategoria: , dodano: 2015-06-23
  • Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Faszerowana papryka pod serowo-ziołową kołderką
    Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Faszerowana papryka pod serowo-ziołową kołderką
  • Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Faszerowana papryka pod serowo-ziołową kołderką
    Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Faszerowana papryka pod serowo-ziołową kołderką

Składniki:

  • papryka czerwona [4 szt.] (duże)
  • cebula [0.5 szt.] (średnia)
  • bakłażan [1 szt.] (mały)
  • pieczarki [30 dag]
  • pomidory suszone [4 szt.]
  • papryka czerwona [3 łyżeczki] (słodka)
  • olej [3 łyżki]
  • rozmaryn [3 łyżeczki] (świeży)
  • tymianek [3 łyżeczki] (świeży)
  • ser mozzarella [100 g]
  • ser feta [70 g]

Przygotowanie:

Przygotowanie farszu: Cebulę, pieczarki i bakłażan kroimy w kostkę, a suszone pomidory obieramy ze skórki i dzielimy na mniejsze części.

W garnku rozgrzewamy olej i dokładamy przygotowane wcześniej warzywa, dosypujemy słodką paprykę. Całość dusimy przez ok 10 minut, od czasu do czasu mieszając.

Papryki dokładnie myjemy, kroimy na połówki i usuwamy gniazda nasienne. Następnie faszerujemy je gorącą masą warzywną. Na wierzchu układamy wymieszane kawałki serów, posypujemy ziołami.

Wypełnione farszem papryki układamy w wysmarowanym olejem naczyniu żaroodpornym, przekładamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy przez ok.40 minut.

Smacznego!

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 55 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 8

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem