Marmolada czereśniowa z płatkami migdałowymi

autor: , kategoria: słodkie przetwory , dodano: 2015-07-06
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Marmolada czereśniowa z płatkami migdałowymi
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Marmolada czereśniowa z płatkami migdałowymi

Składniki:

Przygotowanie:

Cukier, goździki oraz laskę cynamonu zalewamy wodą i gotujemy aż cukier się rozpuści, a masa zgęstnieje. Wydrylowane i oczyszczone owoce zalewamy syropem cukrowym i gotujemy na małym ogniu, stale mieszając, aby owoce nie przywarły do dna garnka. Gotujemy do momentu, jak masa zgęstnieje, a owoce staną się szkliste. Na koniec dodajemy płatki migdałowe. Gotową marmoladę przekładamy do wyparzonych słoików, szczelnie zakręcamy i pasteryzujemy 20 minut.

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 60 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Komentarze

  • pinaplesss, 2015-07-07 17:45:46
    pinaplesss
    0
    Piękne zdjęcie i pyszna marmolada!

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe