Marmolada czereśniowa z płatkami migdałowymi

autor: , kategoria: słodkie przetwory , dodano: 2015-07-06
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Marmolada czereśniowa z płatkami migdałowymi
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Marmolada czereśniowa z płatkami migdałowymi

Składniki:

  • cukier [200 g]
  • woda mineralna [50 ml]
  • płatki migdałów [50 g]
  • cynamon [1 szt.]
  • goździki [3 szt.]
  • czereśnie [2 kg] (wydrylowne)

Przygotowanie:

Cukier, goździki oraz laskę cynamonu zalewamy wodą i gotujemy aż cukier się rozpuści, a masa zgęstnieje. Wydrylowane i oczyszczone owoce zalewamy syropem cukrowym i gotujemy na małym ogniu, stale mieszając, aby owoce nie przywarły do dna garnka. Gotujemy do momentu, jak masa zgęstnieje, a owoce staną się szkliste. Na koniec dodajemy płatki migdałowe. Gotową marmoladę przekładamy do wyparzonych słoików, szczelnie zakręcamy i pasteryzujemy 20 minut.

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 60 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: cukinia marynowana

Komentarze

  • pinaplesss, 2015-07-07 17:45:46
    pinaplesss
    0
    Piękne zdjęcie i pyszna marmolada!

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką