Kanapka z burakiem, awokado i ananasem

autor: , kategoria: przekąski na zimno , dodano: 2015-07-16
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Kanapka z burakiem, awokado i ananasem
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Kanapka z burakiem, awokado i ananasem

Składniki:

  • awokado [1 szt.]
  • ser mascarpone [1 op.]
  • ananas [1 szt.]
  • buraki [1 szt.]
  • chleb tostowy [8 szt.] (kromek)

Przygotowanie:

Buraka myjemy, obieramy. Zgodnie z naszymi preferencjami buraka możemy pokroić na plasterki, bądź zetrzeć na tarce z grubymi oczkami. W całości skrapiamy warzywo octem balsamicznym i posypujemy solą gruboziarnistą. Cztery kromki chleba kanapkowo – tostowego smarujemy serkiem mascarpone. Układamy buraka na kanapce. Później obieramy ananasa, kroimy w plasterki i układamy na przyrządzonym buraku, całość posypujemy roszponką. Zamykamy kanapkę drugą kromką chleba i przekrajmy je na dwa trójkąty.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: sałatka z dyni

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 2
     Krokiety z rożków waflowych (nadziewane mięsem i pieczarkami)
  • Mniam: 3
    Racuchy na jogurcie:hit ekspresowej kuchnii
  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta