Sałatka z fasoli szparagowej

autor: , kategoria: wytrawne przetwory , dodano: 2009-12-21
  • Sałatka z fasoli szparagowej

Składniki:

  • fasolka szparagowa [2 kg]
  • marchew [40 dag]
  • cebula [40 dag]
  • ocet [3 łyżki]
  • ziele angielskie
  • pieprz
  • koncentrat pomidorowy [3 łyżki]
  • liście laurowe

Przygotowanie:

Fasolkę pokroić na 2-3cm kawałki, ugotować na pół twardo w lekko osolonej wodzie.Ostudzić. Cebulę pokroić w cienkie plasterki, marchew zetrzeć na tarce. Wszystko razem podsmazyc na oleju. Następnie dodac przecier,ocet, przyprawy. Nałozyć do słoików. Pasteryzować 15 minut.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 25 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: fasolka szparagowa na zimę

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 3
    Racuchy na jogurcie:hit ekspresowej kuchnii
  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe