Skrzydełka w miodzie

autor: , kategoria: z drobiu, kuchnia amerykańska , dodano: 2009-12-21
  • Skrzydełka w miodzie

Składniki:

Przygotowanie:

Marynata: zmieszać pierz cayenne z miodem, solą, pieprzem, dodać oliwę z oliwek, dokładnie wymieszać

Skrzydełka: natrzeć sprasowanym czosnkiem, natrzeć marynatą dokładnie każde skrzydło, wstawić do lodówki na 24h

Pieczynie: piec w piekarniku ustawionym na 180 stopni przez 30 min, po 30 min przewrócić na drugą stronę polać marynatą, która została spod kurczaka i piec przez jeszcze 10-15 min aż się zarumieni. Podawać lekko przestygnięte.

Życzę smacznego!

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 50 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe