Aromatyczny pstrąg pieczony w folii

autor: , kategoria: ryby , dodano: 2015-10-15
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Aromatyczny pstrąg pieczony w folii
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Aromatyczny pstrąg pieczony w folii

Składniki:

  • pstrąg patroszony [2 szt.]
  • czosnek [2 ząbki]
  • tymianek [1 łyżeczka]
  • przyprawa do ryb
  • oliwa z oliwek [3 łyżeczki]
  • cytryna [0.5 ] (sok)

Przygotowanie:

Ryby należy umyć i osuszyć. Następnie przygotować marynatę ( ząbki czosnku przecisnąć przez praskę, dodać oliwę, tymianek, sok z cytryny i przyprawę do ryb. Wszystko wymieszać i nadziać marynatą ryby. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, każdą rybę zawinąć w folię aluminiową i piec w piekarniku przez 20 min. Polecam podawać rybę z sałatą. Ja podaję jeszcze z grzankami ( przyprawa do grzanek Kamis), które wkładam na 3 min do piekarnika pod koniec pieczenia ryby.
Smacznego!

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Polecany film:

Filetowanie ryb

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem