Rosół wołowy

autor: , kategoria: zupy , dodano: 2009-10-29
  • Rosół wołowy

Składniki:

Przygotowanie:

Zagotować 3 litry wody z listkiem laurowym, ziarenkami ziela, pieprzu i umytą, nie obraną cebulą z wbitym goździkiem, włożyć umyte, skropione sokiem z cytryny mięso, doprowadzić do wrzenia i gotować na niewielkim ogniu ok. 1 godz. Na patelni stopić masło, zeszklić na nim posiekaną cebulę, dodać umytą, osuszoną i drobno pokrojoną wątróbkę, mocno zrumienić, posypać pieprzem, dodać do wywaru z mięsa, gotować razem 15–20 min. Po czym włożyć obrane i umyte warzywa, osolić, gotować 30 min, odcedzić. Rosół podawać z makaronem lub kostką z kaszy manny. Posypać posiekaną zieleniną.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 120 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 8

Komentarze

  • kropka75, 2010-02-17 14:51:17
    kropka75
    Ta wątróbka mnie zafascynowała. Nigdy nie widziałam takiej kompozycji. Aczkolwiek nie odważę się.
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe