Rejestracja
Płeć: *

Administratorem danych osobowych jest Edipresse Polska SA z siedzibą przy ul. Wiejskiej 19 w Warszawie. Dane będą przetwarzane w celu świadczenia usług za pomocą portalu oraz w celach marketingowych zgodnie z zakresem udzielonych powyżej zgód.

Osoba podająca dane ma prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. Podanie danych osobowych oraz wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne. Dane mogą być udostępnione innym podmiotom z grupy kapitałowej Edipresse Polska SA.

Rejestracja. Proszę czekać
Nie możesz się zalogować? Przypomnij hasło
Masz już konto? Zaloguj się!
Odzyskiwanie utraconego hasła
Odzyskiwanie utraconego hasła. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Masz już konto? Zaloguj się!

Rosół wołowy

autor: , kategoria: zupy , dodano: 2009-10-29
  • Rosół wołowy

Składniki:

Przygotowanie:

Zagotować 3 litry wody z listkiem laurowym, ziarenkami ziela, pieprzu i umytą, nie obraną cebulą z wbitym goździkiem, włożyć umyte, skropione sokiem z cytryny mięso, doprowadzić do wrzenia i gotować na niewielkim ogniu ok. 1 godz. Na patelni stopić masło, zeszklić na nim posiekaną cebulę, dodać umytą, osuszoną i drobno pokrojoną wątróbkę, mocno zrumienić, posypać pieprzem, dodać do wywaru z mięsa, gotować razem 15–20 min. Po czym włożyć obrane i umyte warzywa, osolić, gotować 30 min, odcedzić. Rosół podawać z makaronem lub kostką z kaszy manny. Posypać posiekaną zieleniną.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 120 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 8

Komentarze

  • kropka75, 2010-02-17 14:51:17
    kropka75
    Ta wątróbka mnie zafascynowała. Nigdy nie widziałam takiej kompozycji. Aczkolwiek nie odważę się.
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 3
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Naleśniki z kurczakiem typu gyros
  • Mniam: 2
    Omlet graham z papryką i pieczarkami
  • Mniam: 2
    PLACUSZKI bezglutenowe, wegańskie, roślinne, paleo