Jabłecznik

autor: , kategoria: ciasta kruche i francuskie, kuchnia polska , dodano: 2009-12-22
  • Jabłecznik

Składniki:

Przygotowanie:

Wymieszać wszystkie składniki ze sobą (oprócz jabłek) Ciasto podzielić na 2 części. Posmarowaną margaryną blasze wypełnić połową ciasta (można rozwałkować i przełożyć, ja biorę po kawałeczku, spłaszczam w rękach i układam).
Włożyć jabłka i przykryć druga połową ciasta.

Piekarnik z termoobiegiem rozgrzać do 180 stopni C. Piec ok 45 minut.

Jak ostygnie posypać cukrem pudrem.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 45 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Komentarze

  • Nikka1221, 2010-05-21 22:18:12
    Nikka1221
    cos sie chyba pomieszalo w przepisie bo robilam go dzis i ciasto sie strasznie do rak kleilo ze nie dalo sie tego w zaden sposob walkowac a do tego wyszedl zakalec co samakuje jak miod takie to cos slodkie....
    wiec niestety nie polecam...........
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem