Jabłecznik

autor: , kategoria: ciasta kruche i francuskie, kuchnia polska , dodano: 2009-12-22
  • Jabłecznik

Składniki:

  • margaryna [1 kostka]
  • jajka [2 szt.]
  • mąka [2 szklanki]
  • cukier [3 szklanki]
  • proszek do pieczenia [2 łyżeczki]
  • cukier waniliowy [1 op.]
  • jabłka (prażone wg uznania, ja kładę 1 słoik)
  • cukier puder (do posypania)

Przygotowanie:

Wymieszać wszystkie składniki ze sobą (oprócz jabłek) Ciasto podzielić na 2 części. Posmarowaną margaryną blasze wypełnić połową ciasta (można rozwałkować i przełożyć, ja biorę po kawałeczku, spłaszczam w rękach i układam).
Włożyć jabłka i przykryć druga połową ciasta.

Piekarnik z termoobiegiem rozgrzać do 180 stopni C. Piec ok 45 minut.

Jak ostygnie posypać cukrem pudrem.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 45 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: sałatka z owocami morza

Komentarze

  • Nikka1221, 2010-05-21 22:18:12
    Nikka1221
    cos sie chyba pomieszalo w przepisie bo robilam go dzis i ciasto sie strasznie do rak kleilo ze nie dalo sie tego w zaden sposob walkowac a do tego wyszedl zakalec co samakuje jak miod takie to cos slodkie....
    wiec niestety nie polecam...........
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką