Papryczki faszerowane kaszą i indykiem

autor: , kategoria: z drobiu , dodano: 2015-11-25
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Papryczki faszerowane kaszą i indykiem
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Papryczki faszerowane kaszą i indykiem

Składniki:

  • papryki [6 szt.]
  • mięso mielone z indyka [500 g]
  • kasza jęczmienna lub inna [200 g]
  • jajka [1 szt.]
  • bułka tarta [2 łyżki]
  • cebula [1 szt.]

Przygotowanie:

-Z papryki odciąć górę i wydrążyć pestki.
-Mięso mielone wymieszać z ugotowaną kaszą, jajkiem, podsmażoną cebulką, bułką tartą i różnymi przyprawami typu sól, pieprz, majeranek, zioła prowansalskie każdy dodaje według uznania
-Papryczki nadziać do 3/4 wysokości farszem.
-Piec około godzinki w piekarniku nagrzanym do 175 stopni celsjusza.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 55 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Polecany film:

Pomidory faszerowane mięsem mielonym

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką