Łazanki z kiełbasą

autor: , kategoria: przekąski na ciepło , dodano: 2009-12-22
  • Łazanki z kiełbasą

Składniki:

Przygotowanie:

Kapustę gotujemy na małym ogniu żeby nie była mocno kwaśna. Dodajemy startą marchewkę. Jak już uznamy, że kwaśnośc nam odpowiada odstawiamy na zimny palnik.

Kiełasę kroimy w plastry a pozniej w ćwiartki, podsmażamy na patelni, pod koniec smazenia dodajemy pokrojoną w paseczki cebulę.
Dosmażamy az cebula się lekko zarumieni.

W międzyczasie gotujemy makaron. Ja lubie miękki ale tutaj można i średnio miękki wedle gustu.

Makaron odcedzamy, przekładamy do miski. Kapustę odcedzamy i łączymy z makaronem. Do wszystkiego dodajemy kiełbasę. Mieszamy i doprawiamy pieprzem i solą.

Smacznego

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 4 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 3

Komentarze

  • pyskatka89, 2009-12-22 20:37:48
    pyskatka89
    1
    Łazanki i wszelkie potrawy makaronowe docierają do mnie pod każda postacią.
    Zamiast kiełbaski dodam jednak grzyby i całkiem wigilijnie będzie
  • Wenila, 2010-01-12 01:22:57
    Wenila
    1
    mmmm...łazanki, pycha uwielbiam

    choć z kiełbasą? nigdy nie słyszałam. Nie przepadam za kiełbasą ze względu na to co w niej jest...a wiadomo że czasem różne niespodzianki...dlatego eliminacja!

    zamieniłabym również kapustę kiszoną na zwykłą. Jest pyszna, ale gotuje się dosyć długo i nie zawsze jest miękka. Dodałabym sporą ilość smażonej cebulki i nie żałuje pieprzu...a co!

    co do rodzaju makaronu? może być świderki, kokardki lub łazankowy. To nie wpływa na smak, ale na efekty wizualne dlatego za kazdym razem zmieniam makaron

    a i jeszcze jedno, polecam wstawić do piekarnika na jakies 20 minut. Zdecydowanie poprawia się smak
  • tszszecia, 2010-02-05 12:24:58
    tszszecia
    0
    Kurczę, szczerze się przyznam ze nigdy nie robiłam. Jutro się spróbuję ;p
  • Kancia, 2010-02-06 13:46:58
    Kancia
    Wenila ale właśnie to ma być kapustą kiszoną ze zwykła to byłby a'la bigos a to jest całkiem inne danie i całkiem inny smak
    Komentarz
  • amigagdynia, 2012-03-18 16:17:30
    amigagdynia
    1
    Jak dla mnie przepis ciekawy i sprobuje za pare dni. Kancia bigos robi sie nie tylko z kapusty zwyklej. Nie ktorzy robia pol na pol a ja robie staropolski bez koncentratu na samej kiszonej
  • Kancia, 2012-07-20 14:32:26
    Kancia
    masz rację mi raczej chodziło, ze smak byłby zbliżony do bigosu
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe