Sałata Czerwono-Zielona

autor: , kategoria: sałatki , dodano: 2009-12-22
  • Sałata Czerwono-Zielona

Składniki:

Przygotowanie:

Warzywa umyć. Liście sałaty rozerwać na nieduże kawałki. Pomidory pokroić w ćwiartki, ogórek pokroić. Paprykę wydrążyć i pokroić na cienkie paseczki. Układać warzywa warstwami, stosując zasadę zmiany kolorów: sałata, pomidory, ogórek, papryka. Warzywa posolić, dodać pieprz.
Ser feta pokroić w małą kostkę, Posypać serem warzywa. Oliwki pokroić na połówki, posypać na ser. Wszystko przysypać ziołami prowansalskimi.
SOS: do oliwy dodać musztardę, wino, zmiażdżony ząbek czosnku i estragon. Wymieszać i polać sałatkę.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 3

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe