Babeczki z żurawinami

autor: , kategoria: babeczki i muffiny , dodano: 2009-10-29
  • Babeczki z żurawinami

Składniki:

Przygotowanie:

Żurawiny zasypać w rondlu cukrem pudrem i podgrzewać przez 4 min. Zdjąć z ognia i odsączyć na durszlaku. Do miski wsypać obie mąki, sodę, cynamon, sól i przyprawę do pierników, wymieszać. Jajka utrzeć z brązowym cukrem i masłem na puszystą masę i – nadal ucierając – dodać jogurt i sok z cytryny. Tak przygotowaną masę dokładnie połączyć z mąką, a potem delikatnie – aby owoce nie popękały – wymieszać z żurawinami. Foremki wysmarować tłuszczem, oprószyć bułką tartą i napełnić ciastem do 3/4 wysokości. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Babeczki piec 15 min w temperaturze 220°C. Najlepiej smakują na ciepło, z bitą śmietaną.

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 4 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 25 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 25

Komentarze

  • delightful_girl, 2010-01-04 22:36:26
    delightful_girl
    4
    Super przepis a babeczki wyglądają smakowicie.
  • bedede, 2010-01-11 08:34:23
    bedede
    2
    Świetne babeczki, super smakują
  • 135nudziara, 2010-02-26 17:40:53
    135nudziara
    2
    kocham babeczki! ręka sama po nie sięga .
    Dodaję do ulubionych i w najbliższym czasie wypróbuję
  • Responsive95, 2010-04-29 11:50:02
    Responsive95
    2
    na pewno wypróbuję, bo brzmi i wygląda bardzo smakowicie
  • ardo03, 2010-12-25 23:38:39
    ardo03
    swietnie smakują!! Polecam
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe