Omlet toskański

autor: , kategoria: omlety , dodano: 2009-12-22
  • Omlet toskański

Składniki:

  • jajka [3 szt.]
  • mąka [1 łyżka]
  • sól
  • masło
  • pomidory [10 dag] (suszone, posiekane)
  • jagnięcina (upieczona, posiekana)
  • czosnek
  • oregano

Przygotowanie:

Żółtka oddzielić od białek.Białka ubić ze szczypta soli na sztywną pianę.Żółtka ubić z mąką.Połączyć obie masy.Smażyć na maśle.Na omlet wyłożyc jagnięcinę, pomidory,czosnek, oregano. usmażyć.
Jeśli będzie się "czepiał" patelni, włożyć do piekarnika

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 10 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Polecany film:

Bezglutenowy omlet ryżowy

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 2
     Krokiety z rożków waflowych (nadziewane mięsem i pieczarkami)
  • Mniam: 3
    Racuchy na jogurcie:hit ekspresowej kuchnii
  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta