Karp w sosie miodowym z migdałami

autor: , kategoria: Konkurs - najlepszy przepis świąteczny , dodano: 2015-12-27
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Karp w sosie miodowym z migdałami
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Karp w sosie miodowym z migdałami
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Karp w sosie miodowym z migdałami
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Karp w sosie miodowym z migdałami

Składniki:

  • płaty z karpia [1 kg]
  • mąka pszenna [3 łyżki]
  • masło [50 g]
  • miód [4 łyżki]
  • sok z cytryny [3 łyżki]
  • migdały [40 g]
  • płatki migdałów [30 g]
  • olej rzepakowy [5 łyżek]
  • granat [1 szt.]
  • sól [1 szczypta]

Przygotowanie:

Rybę umyj,osusz,podziel na porcje i oprósz szczyptą soli.W rondelku roztop masło,dodaj miód i sok z cytryny.Dodaj migdały i płatki migdałowe,gotując przez około 5 minut,cały czas mieszając.
Karpia panieruj w mące i usmaż na oleju z obu stron,następnie polej ją sosem i posyp pestkami granatu.
Rybę można wcześniej usmażyć i poddusić w sosie przed podaniem.

Smacznego!

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 35 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: dynia marynowana

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem