Tartaletki z dyniową pastą i jajkiem przepiórczym

autor: , kategoria: przekąski na zimno , dodano: 2015-12-30
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Tartaletki z dyniową pastą i jajkiem przepiórczym
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Tartaletki z dyniową pastą i jajkiem przepiórczym

Składniki:

  • dynia [500 g]
  • cebula [1 szt.]
  • pomidory suszone [3 szt.]
  • olej z pomidorów [2 łyżki]
  • suszony imbir [0.5 łyżeczki]
  • gałka muszkatołowa [0.5 łyżeczki]
  • płatki chilli [0.5 łyżeczki]
  • sól do smaku
  • jajko przepiórcze ugotowane na twardo [1 szt.]
  • woda [150 ml]
  • tartaletki [1 op.]

Przygotowanie:

Dynię i cebulę obrać, pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju na złoty kolor. Dodać pozostałe składniki oraz sól do smaku. Następnie podlać wodą i poddusić 5-6 minut. Całość zmiksować. Pastę ostudzić i nałożyć do tartaletek, a na wierzch położyć połówkę jajka przepiórczego. Udekorować świeżymi ziołami. Smacznego!

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: parówki w cieście naleśnikowym z warzywami

Komentarze

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem