Kiszka ziemniaczana z grzybami w śmietanie

autor: , kategoria: z wieprzowiny , dodano: 2016-06-15
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Kiszka ziemniaczana z grzybami w śmietanie
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Kiszka ziemniaczana z grzybami w śmietanie

Składniki:

  • Kiszka ziemniaczana firmy Gzella [1 op.]
  • grzyby leśne [600 g]
  • cebula [3 szt.]
  • olej3
  • śmietana kwaśna 18% [200 ml]
  • śmietanka słodka 18% [200 ml]
  • sos sojowy [1 łyżeczka]
  • sól
  • pieprz ziołowy
  • pieprz czerwony [1 szczypta]
  • natka pietruszki [1 szt.]

Przygotowanie:

Oczyszczone grzyby wrzucić na gotującą i osoloną wodę. Gotować na wolnym ogniu przez 2 minuty. Następnie odcedzić i dokładnie przepłukać zimną wodą.
Cebulę pokroić w grube piórka i zeszklić na oleju. Następnie dodać grzyby i całość chwilę poddusić.

Obie śmietany połączyć ze sobą, dodać do grzybów, doprawić do smaku sosem sojowym i pozostałymi przyprawami. Wymieszać i doprowadzić do zagotowania często mieszając.

Kiszkę ziemniaczaną wycisnąć z flaka i przełożyć do porcyjnych naczyń żaroodpornych. Zapiekać
w piekarniku w 180°C przez 15-20 min. Po wyjęciu z piekarnika wyłożyć na talerz i polać gorącymi grzybami w śmietanie. Posypać posiekaną natką pietruszki.

Smacznego!


    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 50 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Śniadanie na wynos 03 maliny

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem