Babeczki z lekkim kremem bzowym

autor: , kategoria: desery owocowe , dodano: 2016-06-23
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Babeczki z lekkim kremem bzowym
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Babeczki z lekkim kremem bzowym

Składniki:

  • słodkie babeczki (np. Dan Cake) [1 op.]
  • woda [0.25 szklanki]
  • śmietanka 30% [400 ml]
  • śmietanka 36% [200 ml]
  • sok z kwiatów bzu [200 g]
  • sól [1 szczypta]
  • owoce sezonowe, np. maliny [1 szklanka]

Przygotowanie:

Babeczki wyjmujemy z opakowania. 100 g soku z bzu mieszamy z wodą i delikatnie nasączamy środek każdej biszkoptowej babeczki (1 łyżeczka na babeczkę). Odstawiamy do wchłonięcia. Śmietany łączymy z solą i ubijamy na sztywną pianę. Na koniec dodajemy 100 g soku z bzu
o temperaturze pokojowej i delikatnie mieszamy, aby połączyć składniki. Odstawiamy krem do lodówki na 3 godziny. Po wyjęciu – napełniamy babeczki kremem i ozdabiamy owocami. Całość dla smaku można posypać cukrem pudrem.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 10 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: dżem malinowy z jabłkami

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem