Domowe krakersy kminkowe

autor: , kategoria: przekąski na zimno , dodano: 2016-06-29
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Domowe krakersy kminkowe
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Domowe krakersy kminkowe

Składniki:

  • Mąka Lubella Krupczatka [300 g]
  • masło [140 g]
  • cukier [1 łyżeczka]
  • sól [0.5 łyżeczki]
  • jajka [1 szt.]
  • woda [3 łyżki]
  • kminek
  • sól gruboziarnista

Przygotowanie:

Wszystkie składniki, z wyjątkiem kminku i soli, łączymy ze sobą i energicznie wyrabiamy formując ciasto. Rozwałkowujemy je i kroimy na kwadraty.
Całość przekładamy na blachę, posypujemy solą i kminkiem, lekko wciskamy przyprawy w ciasto. Dzięki specjalnemu procesowi suszenia ziaren użytych do produkcji Mąki Puszystej Krupczatki od Lubelli, krakersy będą wyjątkowo kruche i chrupiące.
Przekąski pieczemy przez ok 10 – 15 minut w nagrzanym do 200 stopni piekarniku.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: frytki z bakłażana

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem