Lekkie penne z anchois, piniolami i bazylią

autor: , kategoria: makarony , dodano: 2016-06-29
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Lekkie penne z anchois, piniolami i bazylią
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Lekkie penne z anchois, piniolami i bazylią
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Lekkie penne z anchois, piniolami i bazylią
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Lekkie penne z anchois, piniolami i bazylią

Składniki:

  • filety anchois [5 szt.]
  • bazylia [1 szt.]
  • cebula [0.5 szt.]
  • czosnek [1 ząbek]
  • rodzynki [25 g]
  • pomarańcze [0.5 szt.]
  • cytryna [0.5 szt.]
  • sól
  • pieprz
  • Makaron Malma Penne Rigate N 14

Przygotowanie:

Makaron gotujemy wg zaleceń producenta, czyli 8 minut. Dzięki mące Amber Durum, z której tworzone są pasty Malmy, penne będzie miało idealną twardość oraz sprężystość.
Na patelnię wlewamy oliwę uzyskaną z anchois i wrzucamy fileciki. Przesmażamy je, a następnie dodajemy posiekaną cebulę oraz czosnek.
Potem dodajemy orzeszki pinii, rodzynki i łączymy wszystko z przygotowanym wcześniej makaronem. Całość mieszamy – wysoka jakość pasty od Malmy gwarantuje nam idealne połączenie się wszystkich składników.
Na koniec dorzucamy skórkę otartą z cytrusów oraz sok z połowy cytryny, aby uzyskać lekko kwaskowaty i świeży smak potrawy.
Całość przekładamy na talerz i posypujemy listkami bazylii. Smacznego!

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Polecany film:

Węglowodany - jakie jeść żeby nie tyć

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem