Sos ziołowy do dań z grilla Przepis poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy

autor: , kategoria: sosy , dodano: 2016-06-29
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Sos ziołowy do dań z grilla Przepis poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Sos ziołowy do dań z grilla Przepis poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy

Składniki:

  • Jogurt typu greckiego naturalny ,,Piątnica” [200 g]
  • koper świerzy [0.5 pęczka]
  • majonez [3 łyżki]
  • pietruszka [1 pęczek] (pół)
  • świerza bazylia [1 pęczek] (pół)
  • zioła prowansalskie [1 łyżeczka]
  • czosnek [1 ząbek]
  • sól [1 szczypta]
  • pieprz ziołowy [1 szczypta]

Przygotowanie:

Jogurt dokładnie połączyć z majonezem, dodać pokrojony koperek, natkę pietruszki i bazylię.

Dodać również wyciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić do smaku solą, pieprzem ziołowym i pieprzem czarnym. Całość dokładnie wymieszać.

Sos podawać schłodzony do np. mięs grillowanych, ziemniaków pieczonych czy naleśników ze słonymi farszami.
Smacznego!

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Omlet hiszpański FB

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem