Chłodnik buraczkowy (litewski). Przepis poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy!

autor: , kategoria: zupy , dodano: 2016-07-08
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Chłodnik buraczkowy (litewski). Przepis poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy!
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Chłodnik buraczkowy (litewski). Przepis poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy!

Składniki:

  • pęczek koperku [1 ]
  • peczek szczypiorku [1 ]
  • ogórek szklarniowy [1 ]
  • rzodkiew [6 ]
  • ugotowany burak [1 ]
  • jajka na twardo [2 ]
  • woda niegazowana [0.5 ]
  • sół, pieprz, cukier (do smaku)
  • jogurty typu greckiego naturalne „Piątnica” [3 ]

Przygotowanie:

Koperek i szczypiorek posiekać. Ogórka i ugotowanego buraka obrać ze skórki i pokroić w drobną kostkę, a rzodkiewkę w ćwierć krążki. Wszystko połączyć z jogurtem, dodać wodę i doprawić do smaku solą, pieprzem i odrobiną cukru. Gotowy chłodnik wlać do miseczek, na wierzch położyć np. ugotowane, pokrojone w cząstki jajko. Udekorować gałązkami koperku.

Smacznego!

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 5

Polecany film:

Paluchy wiedźmy na Halloween FB

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką