Kiełbasa biała duszona w pomidorach i cebuli

autor: , kategoria: z mięs mieszanych , dodano: 2016-07-15
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Kiełbasa biała duszona w pomidorach i cebuli
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Kiełbasa biała duszona w pomidorach i cebuli

Składniki:

  • Kiełbasa biała surowa firmy Gzella [1.5 kg]
  • olej [3 łyżki]
  • cebula [7 szt.]
  • czosnek [6 ząbków]
  • pomidory z puszki [2 szt.] (400 g)
  • papryka słodka [1 łyżeczka] (w proszku)
  • majeranek [3 łyżki]
  • pieprz ziołowy [1 ] (łyżeczka)
  • sól, pieprz czarny (do smaku)

Przygotowanie:

Kiełbasę natłuścić niewielką ilością oleju, upiec w piekarniku w 200°C na złoty kolor lub podsmażyć na patelni.

Cebulę pokroić w grube pióra, czosnek w plasterki i krótko podsmażyć na rozgrzanym oleju. Cebula powinna być jędrna, lekko twardawa. Następnie dodać przekrojone na pół pomidory razem z wodą, paprykę, majeranek i pieprz ziołowy. Wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem czarnym, doprowadzić do zagotowania. Dodać upieczoną, przekrojoną na pół białą kiełbasę. Całość poddusić na wolnym ogniu 5-6 minut, żeby kiełbasa wchłonęła smak sosu.

Podawać z pieczywem jako samodzielne danie.
Smacznego!

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Jak zrobić gofry?

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem