Kanapki z marmoladą cebulową i łososiem

autor: , kategoria: przekąski na ciepło , dodano: 2016-07-18
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Kanapki z marmoladą cebulową i łososiem
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Kanapki z marmoladą cebulową i łososiem

Składniki:

  • cebula biała [1 kg]
  • cukier brązowy trzcinowy [100 g]
  • ocet balsamiczny [5 łyżek]
  • powidła śliwkowe [3 łyżki]
  • rum1 [1 łyżka]
  • filet z łososia [1 szt.]
  • sól [1 szczypta]
  • pieprz [1 szczypta]
  • olej [1 łyżka]
  • koperek [1 szczypta]
  • Chleb Bawarski Dan Cake [1 op.]

Przygotowanie:

Cebulę kroimy w półkrążki, dodajemy cukier i smażymy na wolnym ogniu do momentu, aż cukier się skarmelizuje. Następnie dodajemy ocet balsamiczny, powidła i dalej smażymy na wolnym ogniu ok. ½ godziny. Pod koniec smażenia dodajemy rum.
Łososia doprawiamy solą, pieprzem i smażymy na oleju. Wystudzić. Pieczywo Dan Cake smarujemy zimną marmoladą cebulową, na wierzchu kładziemy cząstki łososia i dekorujemy gałązkami koperku.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: tarta z dynią i szpinakiem

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką