Ceviche z rybą, krewetkami i minikiwi

autor: , kategoria: przekąski na zimno, ryby , dodano: 2016-08-08
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Ceviche z rybą, krewetkami i minikiwi
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Ceviche z rybą, krewetkami i minikiwi

Składniki:

  • 1 opakowanie minikiwi
  • 2 filety z leszcza i siei
  • 150 g oprawionych krewetek
  • 4 kiście czerwonych porzeczek
  • 1 awokado
  • 1 mały pęczek szczypiorku
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 limonka
  • Biały pieprz oraz sól

Przygotowanie:

Wyciśnij limonkę. Pokrój rybę i krewetki w drobną kostkę. Przekrój awokado na pół, łyżką usuń pestki i miąższ. Tak przygotowane awokado pokrój w drobną kostkę. Awokado, ryby i krewetki polej następnie sokiem z limonki. Przygotuj nasiona porzeczki i przekrój owoce minikiwi na pół. Szczypiorek posiekaj. Składniki wymieszaj ze sobą dodając sól i pieprz. Całość marynuj przez około pół godziny. Przed podaniem danie należy skropić oliwą z oliwek.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: gruszki z serem pleśniowym

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką